SKAT trækker gæld fra din EU-støtte

05-12-2014

 

Modtager du EU-støtte og skylder penge til det offentlige, trækker SKAT gælden fra, når NaturErhvervsstyrelsen udbetaler penge via Nemkonto.

Når NaturErhvervsstyrelsen udbetaler støtte, sker det altid til din Nemkonto – det kan man ikke ændre på.

Som noget nyt gennemgår SKAT fra i år alle vores udbetalinger via Nemkonto. Det sker for at kontrollere, om modtageren af EU-støtte skylder penge til det offentlige. Det gælder fx, hvis du:

  • Mangler at betale moms
  • Har skattegæld
  • Skal betale børnebidrag, hustrubidrag m.m.

SKAT trækker gælden fra, dvs. modregner i det beløb, som du får ind på din Nemkonto. Sker dette, vil du modtage en information herom fra SKAT.

Har du givet transport i din EU-støtte, vil der gælde særlige regler for 2014, hvor beløbet vil blive overført til dem du har givet transport til.

Fra 2015 forventer SKAT dog at få adgang til oplysninger om alle støttemodtagere, der har givet transport til en anden modtager. Dermed kan SKAT trække gæld fra i alle udbetalinger, uanset om der er transporter.

Det kan være afgørende, hvornår transporten er registreret.

Hvem, der får hvad afhænger nemlig af, hvornår en transport er registreret. Er transporten registreret før andre krav om gæld til det offentlige, vil hele udbetalingen gå direkte til den part, som du har givet lov til, må få pengene.

Har du spørgsmål omkring træk i EU-støtten, er du velkommen til at sende en forespørgsel i besked feltet nedenfor.